Pagina's

28 mei 2011

Blogpauze

Hallo Allemaal,
Ik ga even 2 weekjes blogpauze houden en even genieten van kringloopwinkels bezoeken ,uitrusten en handwerken.
Het is de afgelopen weken zo druk geweest vanwege het eindexamen havo van mijn zoon en nog wat andere dingen die ik moest regelen.
Daarbij voel ik me ook al weken niet lekker en doet blogger iedere keer zo raar,ik kan momenteel niet eens inloggen op mijn gewone computer of ik kan weer geen foto's plaatsen,gek wordt ik ervan...
of in ieder geval heel erg geirriteerd!Dus na overleg met mezelf...LOL heb ik besloten even pauze te houden.
Over 2 weken hoop ik jullie allemaal nieuwe dingen te kunnen laten zien,te vertellen dat mijn zoon geslaagd is,blogger weer helemaal oke is en ik met nieuwe moed en energie weer gezellig kan bloggen!
Tot dan wens ik jullie zonnige dagen toe!!

Lieve groetjes!
Esther

25 mei 2011

Sneak peak

Ik ben eindelijk weer bezig met beren maken.Ik heb een stof gevonden waar ik al eerder mee gewerkt heb,maar eigenlijk een beetje vergeten was,namelijk viscose.
Lekker zacht en licht waardoor ik de pijn in m'n handen niet zo voel.Ik ben normaal altijd al allergisch voor mohair (het zijn toch haren van een beestje) en sommige mohair soorten irriteren zo aan m'n handen dat het niet prettig is daar mee bezig te zijn.Ik heb al een klein schatje af,dus hierboven en en hieronder een kleine sneak peak.Op de computer waren de foto's duidelijker maar helaas hier niet,sorry!Meer foto's binnenkort als ze allebei af zijn.

Het patroon is van Vivianne Galli,ik ben gek op haar patronen en werk er graag mee!!

Ik ben ook bezig met koffertjes schilderen,ik had er een gekocht op de 5 mei markt en een kleintje vorige week op de "Mon Martre"markt in Gouda.Morgen ga ik weer lekker snuffelen naar zo'n superlief koffertje want ik wil er nog een roze verven...:O)
Ik heb er krijtverf voor gebruikt,dan worden ze heel mooi mat van kleur.Ik heb er een grijs geverft en een licht/oud blauw met testerpotjes van painting the past.Heb ik ooit eens afgeprijst kunnen kopen,helemaal te gek die verf!!

Dan nog iets nieuws,ik wil m'n beertjes van nu af aan ook op m'n blog verkopen.Helaas lukt het niet meer goed om op beurzen te staan en zo kan ik toch beertjes aan een nieuw huisje helpen...:O)

Deze twee 'zoetjes'zijn als eerste aan de beurt.
Ze zijn gemaakt van zelfgeverfde viscose in lichtblauw en lichtroze,
gevuld met fiberfill en een mix van staal-en glas granulaat,glazen oogjes en oud gemaakt.
Ze hebben allebei een riempje om met oude roestige belletjes.


Ik weet niet waarom de foto's ineens zo klein zijn,maar als ik ze vergroot worden ze onduidelijk.
Mocht je de originele foto's willen zien,mail me dan even dan stuur ik ze je per email.
Ze kosten per stuk 75 euro.Als je geinterresserd bent mail me dan even,esther_ingrid@live.nl
Nu maar weer snel m'n bed induiken want het is alweer superlaat,oeps....dat heb je dan zo als je zit te prutsen met foto's en blogger,zucht....

Lieve groetjes!!
Esther

12 mei 2011

Van een Rozenworkshop en een lange blogpost

Gisteren ben ik een dagje naar Lelystad geweest om een rozenworkshop te doen bij Gepke van Your Zoap.nl.Ze had Janny van Vliet (http://www.rozenvanpapier.com/) weten te strikken voor een workshop in Nederland.Janny woont eigenlijk in Frankrijk maar komt af en toe naar Nederland om een workshop in rozen maken te geven.Nu wil ik dat geloof ik al 6 jaar,maar toen verhuisde Janny net naar Frankrijk,dus ik heb deze kans meteen gegrepen!!
Na een uurtje rijden(ik had gelukkig geen file)kwam ik aan in Lelystad.Lekker op tijd zodat ik rustig even nog een boterhammetje kon eten.De workshop begon om 13.00 dus ik had nog even om rond te kijken.Gepke heeft een superleuk huis met allerlei leuke hoekjes,heel veel dingen in heerlijk roze en wit,dus ik heb heerlijk genoten ervan.
Ik heb een puberzoon dus roze is bij mij thuis uitgesloten...

Dit was de tafel aan de tuinkant waar plek was voor 8 personen,verderop achter de keuken had Gepke nog een tafel neergezet waar nog eens 4 mensen aan konden zitten.Totaal waren er 12 cursisten,een lekker gezellig groepje dus.
Zoals je ziet had Gepke ook lekkere dingetjes neergezet om van te snoepen,mjam!!!Net een Engelse high tea met al dat lekkers en een vers kopje thee.

Er is ook nog een winkeltje(your zoap.nl)naast haar huis waar je allerlei superleuke dingen kan kopen(kwijl!!)dus daar heb ik natuurlijk ook even gesnuffeld...:O)


Hier stond de tafel voor 4 personen.Ook weer met z'n mooi roze tafelzeil...:O)

Hier een aantal rozen van de cursisten,lijken ze niet echt??

Dit was het uitzicht op de tuin met diverse hoekjes waar we in de pauze heerlijk koffie en thee konden drinken,man wat was dat genieten zeg!!!

De witte roos aan de linkerkant heb ik gemaakt.Het was echt een superdag!!!!
Het was zo gezellig en Janny was zo'n goede lerares,ik kan thuis zo weer verder met rozen maken,alleen nog even papier kopen...:O)
Gepke,nogmaals heel erg bedankt voor de gastvrijheid in je supermooie huis!!

Dan nog even een fotootje van 3 hangertjes die ik eindelijk heb gemaakt.
Ik was het al een hele tijd van plan maar ergens kwam het er telkens niet van.
Ik had het idee gezien bij Lost bird studio en wilde ze zelf ook wel eens maken.Superleuk aan een ketting of als hangende broche...of gewoon aan een mooi oud touw aan de kast of iets dergelijks.
De kleuren lijken flets maar de linker is roze,de middelste in beige en de rechter met oud blauw.
Volgende keer weer meer over zelfgemaakte dingen,ik ben wat projectjes aan het afmaken...
Wordt vervolgd....

Lieve groetjes!
Esther

8 mei 2011

Moederdag

Dit is het moederdagkado wat ik van mijn lieve zoon kreeg vandaag,een pakketje om dit superlieve beertje van Vivianne Galli te maken Je kan een link vinden bij mijn favorite bloglijst.Op haar blog staat een link naar haar Etsy.
Een echt moederdag-beertje wordt dit dus...:O)
Wat een superdag he,zulk mooi weer en later in de middag een verkoelende bries.
We zijn vanmiddag op bezoek geweest bij mijn moeder en hebben de dag afgesloten met een heerlijke Chinese maaltijd van de take-away,mjam!
Nu regent het in de superdroge tuin en krijgen de plantjes ook hun welverdiende vocht...ik had gister wel gesproeid maar er gaat toch niks boven regen..:O)
Het ruikt zo heerlijk fris,dus ik laat de deur naar de tuin nog even open en geniet van het zachte gedruppel van de regen.
Iedereen een fijne avond!!

Lieve groetjes!
Esther